Apparaten en accessoires
Gestoomd volkorenbrood
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u.
20 sneetjes
Ingrediënten
-
boter om in te vetten1 el
-
2 el havervlokken, en lijnzaad, om te bestrooiengriesmeel om te bestrooien2 el
-
250 g tarwegranenspeltgranen250 g
-
water1250 g
-
10 g honingsuikerbietenstroop (optioneel)10 g
-
2 tl gedroogde instant gist, (8 g)verse gist verkruimeld20 g
-
broodmeel50 g
-
balsamicoazijn10 g
-
zout1 tl
-
60 - 80 g gemengde zaden, (bv. pompoenzaad, lijnzaad)zonnebloempitten100 g
-
broodmeel plus extra om te bestrooien
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 sneetje
Eiwitten
4 g
Calorieën
409 kJ /
98 kcal
Vetten
4 g
Vezels
2.1 g
Koolhydraten
12 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gestoomde havercake met gedroogde vruchten
1u. 15min
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
1u. 15min
Groen gekleurde eieren
Geen beoordelingen
Baba met rum
Geen beoordelingen
Havermoutrepen met kaas
45min
Basisbouillon
Geen beoordelingen
Suikerpasta
1u. 10min
Brioche
5u.
Roggebroodjes
12u.
Kip met rode paprika
1u. 5min
Speculoospasta
10min
Basis kippenbouillon
35min